tiistai 30. syyskuuta 2008

Ykkösmies

Viime viikolla kohtasin sekatyömieshommissa ns. ykkösmiehen. Mies saapui työmaalle unisena ja vapisevana. Katselin hiukkasen toimintaa ja mietin, että mistähän sillan alta kaveri on kesken unien vedetty hommiin. No suihkussahan ykkösmies ei ole käynyt ainakaan vähään aikaan. Tukka on sekaisin ja viikset löytyvät tietysti. Päällä on vanha ja likainen verkkopaita / t-paita. Farkut on kiinni narulla ja muutenkin ulkoinen olemus on hiukkasen sekava. Ykkösmies on ketjupolttaja...jos tupakalle ei pääse silloin kun haluaa, niin hermostuminen alkaa ja samantien ns. valitusörinä, jota taasen ei jaksa kuunnella ketkään muut kuin Ykkösmiehet itse.

Ykkösmies valitti, että kun ei ole kiire, niin veltostuu ja ettei tälläista työpäivää ole ollut. Huokailua tuli mieheltä koko ajan ja ihme kysymyksiä. Esimerkki: Missähän tässä on lähin kauppa? -No ehkä se on tossa lähellä(250m päässä) olevalla ostarilla.

Työpäivän päätteeksi Ykkösmiehellä oli mukanaan 2 kassia = ilmeisesti koko omaisuus. Duunivaatteet olivat vaihtuneet bootseihin, farkkuihin, farkkupaitaan ja raidalliseen pikkutakkiin ja knalliin sekä mustiin aurinkolaseihin. Enpä tiedä, mutta Hanoi Rocks / sirkus on tainnut jäädä päälle tälle elämäntapa intiaanille.

Ei kommentteja: